Hungarian (formal)English (United Kingdom)
PDF Nyomtatás E-mail

 Orsós emelő alkalmazási példák

 

 Mivel a mi általunk forgalmazott moduláris orsós emelő rendszer nagyfokú szabadságot biztosít a felhasználó kreativitását illetően, ezért megpróbálunk néhány példán keresztül rávilágítani, hogy mire is képesek az orsós emelők.

 

 

 


Villás emelő

 

Tipikus orsós emelő alkalmazás a villás emelő rendszer. Ebben az esetben a csavarorsós emelő felül helyezkedik el és a trapézmenetes száron forgó anya van rögzítve az emelővillához, mely meg van vezetve két oldalt a stabilabb mozgás érdekében. Az orsós emelő húzza a terhet, mert így kisebb vastagságú trapézmentese szár átmérő is elegendő (kihajlásra méretezés). Ezzel a kialakítással egy kompakt és rendkívül egyszerű rendszert lehet kiépíteni.

 

Az orsós emelő összetevői:

 "R" - Forgó típusú orsós emelő motorral szerelve

Trapézmenetes szár

porvédő

Anya 

ellen oldali anya

Megvezető rendszer

  

 Automata adagolórendszer orsós emelővel palettázott termékekhez

 

Az előző példával megegyezően hasonló a kialakítás, csak egy másik megvilágosításból nézve. Ilyen rendszerek jól jöhetnek ahol, nagy méretű és súlyos alapanyagokkal dolgoznak a gyárakban, hol több személy folyamatos munkáját igényli a nyersanyag a gyártósorra pakolásához.

 

Az orsós emelő összetevői:

 "R" - Forgó típusú orsós emelő motorral szerelve

Trapézmenetes orsó

porvédő

Anya 

ellen oldali anya

Megvezető rendszer

  
 

Ollós emelőasztal elektromos mozgatással

 

Ez a példa már biztos ismerős azoknak akik, már látták ennek a tipikus terméknek a hidraulikus változatát. A különbség csupán a meghajtó rendszerben van, mert itt elektromotor mozgatja az ollós emelőt. A hidraulikával szemben a következő előnyök vannak: nincs szükség hidraulika szivattyúra, nincs olajfolyás, egyszerű szerkezet, minimális karbantartás, nincs olajcsere periódus, önzáró kivitel

 

Az orsós emelőrendszer alkotó elemei:

"S" - Álló típusú orsós emelő motorral szerelve

Trapézmenetes szár

megvezető rendszer

 

  

 Szállítószalag mozgatás 

 

Többszintes adagoló rendszereknél kedvel megoldás, hol nem csak egyfajta komponenst használnak a gyártási folyamatokhoz. Ilyenkor egy ésszerű megoldás a szalagok szintbeli eltolása, mely helytakarékos megoldás nyújthat a szállítószalagok fel/le mozgatása. 

 

Orsós emelő alkatrészei:

 

"S" típusú álló orsós emelő, mely lehet MSZ vagy Z sorozatú

Trapézmenetes orsó

gumi porvédő

csuklós felfogatás (STRO)

 

  
 

Hengerek távolságának szabályzása

 

Ennél a megoldásnál a csavarorsós vagy esetenként golyós orsós emelő a két henger közötti precíz távolság beállítást szolgálja automatikus módon. Ezáltal nagy átmérőjű és nehéz hengerek távolság állítása válik pofonegyszerűvé, akár emberi beavatkozás nélkül is. A mozgatás a két végén történik, merev kapcsolat köti össze a két emelőt.

 

Az mozgató rendszer összetevői:

 

2 db "S" álló orsós emelő

menetes orsó

alumínium összekötő tengely 

porvédő

motoros hajtásegység jeladóval ellátva

 

  

 Nehézipari emelő

 

 Az emelőknél gyakran használt megoldás a külön több feltámasztással történő emelés. Ez a konkrét eset egy tehergépjárművek és buszok emeléséhez szükséges orsós emelőrendszert mutat be. A mozgatásnál 4 db emelő működik szinkronban, melyek külön-külön is képesek emelni. A rendszer közös mozgását elektronikus úton jeladók és vezérlők összehangolásával oldották meg.

 

Az orsós mozgató alkotói:

 

"R" forgó típusú motoros emelő jeladóval

Trapézmenetes szár

ellen oldali anya

vezetősín

 

 


  
 

Vasgerenda megfogó rendszer

 

Egy igen ötletes megoldás vasgerendák emeléséhez és megfogásához. A mozgatás lényege, hogy az orsós emelőbe két ellentétes forgás irányú trapézmentes szár van beépítve, mely villanymotoros mozgatásánál a két anya ellentétes irányba mozdul el és ezáltal a két megfogó kar egyszerre közelítő vagy távolító mozgást végez.

 

Az orsós rendszer összetevői:

 

"S" típusú MSZ csavarorsós emelő villanymotoros hajtással

2 db jobb illetve balmenetes trapézmenetes szár

2 db anya

 

  
 

Sütő - Hűtő alagút rendszer mozgatás

 

 A megoldás mindkét sütés és hűtési technológiára is alkalmazható. Az alsó és felső tálcák mozgását egy orsós emelő végzi, mely egyszerre mozgatja fel illetve le a két záródó felet. Használható zöldségek és gyümölcsök gyors fagyasztásához szükséges alagútrendszer kiépítéséhez (Sokkoló) vagy akár pékáruk folyamatos gyártásánál használt szállítószalagok közbeiktatásánál sütőalagútként is. A mozgatás előnye kettős: többfajta magasságú termény / termék átvihető rajta és a tisztítási is megoldható teljesen szét tolt állapotában.

 

Orsós hajtásrendszer összetevői:

 

"R" forgó MSZ vagy Z sorozatú motoros orsós emelők

Trapézmenetes szár (akár rozsdamentes is)

összekötő tengelyek (függ a rendszer hosszától) 

anyák

Ellen oldali anyák

 


  
 

Paletta emelő rendszer

 

A palettázott áruk magassági emelése elég nehéz feladat, erre a célra készült ez a villanymotorral hajtott orsós emelő. A megoldás nagyon hasonlít az ollós emelőasztalhoz, bár itt a hajtás elrendezése egy kicsit különbözik a hagyományostól, mivel az is a mozgatott felületen található. Ennél a megoldásnál lehetőség van arra is, hogy a platform csak annyit mozogjon, hogy 1 paletta vagy áru sor magasságú legyen mindig az emelés, így még könnyebbé téve a pakolást vagy rakodást.

 

Az orsós emelőrendszer alkotói:

 

2 db "S" verziós orsós emelő

védőcső

trapézmenetes orsó

villás fej

dupla kihajtótengelyes villanymotor hajtás

opcionálisan jeladó a pozicionáláshoz 

 
  

 Megfogó rendszer

 

A megfogó rendszer egy speciális feladatra lett kifejlesztve, hol is nagy súlyú papírtekercsek mozgatása volt a feladat. A különleges felfogatásnak köszönhetően egyszerűen tudja a rendszer a mozgatni a több mázsás tekercseket. 

 

Orsós emelő megoldás tartozékai:

 

"S" verziós orsós emelő villanymotoros hajtással

Trapézmenetes szár

gumiporvédő

villás fej

védőcső

 

 


  
 Ez csak néhány példa, hogy mire is képes egy orsós emelő rendszer a mozgatás és emelés területén. Sajnos az összes általunk alkalmazott feladatot nem tudjuk bemutatni, de reméljük már ezek is ötletet adtak az ön rendszerének megtervezéséhez. Amennyiben van erről már elképzelése, mi szívesen állunk rendelkezésére, hogy azt megvalósítsuk. 
 
RocketTheme Joomla Templates