Hungarian (formal)English (United Kingdom)
PDF Nyomtatás E-mail

Új ipari felhasználási terület a ZIMM orsós emelő számára.

Budapest, 2009. június 11. – A Zimm orsós emelőinek új típusai jelentek meg a piacon a nagyközönség számára, ez pedig nem más termékek, mint a napkollektor mozgató rendszerek. A Zimm cég már 3 éve jelen van ezen a piacon, de eddig csak projekteken keresztül értékesítette szolár technológiához a mozgató rendszereit. Több országban is működnek a ZIMM cég által működő orsós emelővel mozgatott napelemekből álló energiatermelő mezők. A kisebb rendszerekben 2 db speciális lineáris aktuátor a nagyobb rendszerekben pedig 2 db orsós emelő mozgatja a mindig a nap felé mutató kollektorokat. Most jött el az idő, hogy ezek a rendszerek a nagyközönség számára is elérhetővé váljanak. A kidolgozott rendszer több méretben is rendelkezésre áll és képesek akár 100 tonna terheléssel is megbirkózni....

 

A Zimm napelem mozgató rendszerek képesek a Nap teljes horizont feletti mozgását lekövetni, mellyel 100%-ban kihasználhatóvá tehetők az ilyen épített rendszerek. Mint minden ilyen beruházásnál ez fontos tényező, mivel így a költsége megtérülése és a várható megtakarítás (profit) sokkal hamarabb bekövetkezik, szemben a fix telepítésű rendszerekkel. Ezért is ha megnézzük a nagy energiatermelő napelem mezők bármilyen verzióját is, szinte mind egytől-egyig használják ezt a fajta technológiát a napkövetéshez.

 A mennyiben bővebben érdekli a Zimm által használt napelem mozgató rendszer, kérem kattintson a Napelemes mozgatók termékcsoportra.   

 
RocketTheme Joomla Templates