Hungarian (formal)English (United Kingdom)
PDF Nyomtatás E-mail

Teljesen új kenési koncepcióval állt elő a ZIMM gyár az orsós emelők területén. Az új rendszer s saját szabadalmuk alapján már használják a Z sorozatú emelőknél. A legtöbb versenytárs emelőrendszere egy fajta kenőanyagot használ a csigahajtás és a trapézmenetes szár kenésére. Viszont ez a megoldás csak egy kompromisszum, mert a két fajta hajtási elem ideális esetben két eltérő tulajdonságokkal bíró kenőanyagot igényelne.

Mivel ezt régebben nem tudták megoldani ezért ez erősen kihatott a működési ciklusok számára, vagyis az élettartamra. Erre a problémára reagálva alkotta meg a ZIMM az első nagy szériában gyártott dupla kenésrendszerű orsós emelőjét a Z szériát. A rendszer lényege, hogy a csigahajtómű ház és a trapézmenetes orsó között speciális tömítést használva elszigetelték a két kenési kamrát. Ezzel a megoldással a csigahajtás egy folyékony zsír kenést a trapézmentes szár pedig egy normál zsírt kapott. A másik fontos változtatás a kenési pontok kialakításában történt. Szintén szabadalommal védett megoldásként a trapézmentes szárnak kenési pontot alakítottak ki közvetlenül az emelő aljánál, mivel biztosítani lehet a folyamatos kenést az egész kis, akár 50mm -es löketű alkalmazásoknál is. Ez a kialakítás a jelen pillanatig csak egyedül a ZIMM orsós emelőin található. 

 

 

Továbbá a ZIMM forgalmaz az orsós emelőihez egy úgynevezett, automata kenőanyag adagoló rendszert, mely képes akár 12 hónapon keresztül is gondozás és karbantartás mentessé tenni a az ön emelőrendszerét. A működés elv egyszerű, a ZIMM által forgalmazott automata kenőanyag adagolót csak be kell tekerni a zsírzópontnál lévő menetes részbe és a tubus végén lévő indikátor fejen be kell állítani az időtartamot  (1 - 12 hó), hogy a tégely tartalmát a 125ml -t mennyi időegység alatt kell benyomnia a zsírzóponton keresztül. Természetesen a kenési mennyiség meghatározása erősen függ az orsós emelő működési időtartamától az adott időszakban. 

 

 
RocketTheme Joomla Templates