Hungarian (formal)English (United Kingdom)
PDF Nyomtatás E-mail

 

Golyós orsós emelők a gyors és pontos mozgatásokhoz és emelésekhez

 

 A ZIMM gyár, mint az európai vezető orsós emelő cége, természetesen termékpalettáján kínál golyós orsós emelőket is a gyorsabb és hatékonyabb feladatelvégzés céljához. Ez a fajta emelő megoldás kiválóan felhasználható olyan helyeken, hol a mozgatás igen komoly pontosságot, megbízhatóságot és gyorsaságot igényel. 

 

A Zimm goylósorsós emelő gyártmányai kiváló minőségű termékek, melyek kifejezetten az ipari igénybevételekre és körülményekre lettek tervezve. Természetesen mint azt már tapasztalatuk a többi Zimm-es termékeknél  ezek az orsós emelők is több innovatív megoldással rendelkeznek, lásd akár a csavarorsós emelő társaik. A széles termékskála a moduláris rendszerfelépítés vagy a nagyfokú rendszer flexibilitás, mind az erőssége ezeknek a golyósorsós emelőknek.  

 

A golyós orsós rendszereink fontosabb jellemzői:

 

 - 5 - 1000kN (0,5 - 1000 t ) Emelési tartomány

 - Komplett moduláris megoldás egyedi megoldásokkal

 - Minden egy kézből a golyós orsós emelő rendszerekhez

 - A rendszereink előre szerelve és tesztelve kerülnek értékesítésre

 - Rövid szállítási határidők

 - Húzásra vagy nyomásra méretezett megoldások

 - Korróziómentes megoldások igény szerint

 - Rengeteg kiegészítő elem a golyósorsós emelőrendszerekhez

 - Mozgatási pontosság 0,05 mm / 300 mm

 - Golyós orsó anyaga: 1.1213 (Cf 53), induktív edzett és polírozott felület 

 

Típusaink

 
Z sorozatú golyós orsós emelő
MSZ sorozatú golyós orsós emelő

 

 A ZIMM gyártmányú golyós orsós emelői kíváló minőségű és megbízható ipari kivitelű megoldások és szinte mindenfajta felhasználásra.

 

 

A golyós orsós emelők kialakításai

 
Álló golyósorsó emelő
Forgó golyósorsó emelő

 

A Zimm golyós orsós emelő a jelenlegi piac legmodernebb megoldásait tartalmazza, melyek a vásrlás és hosszútávú működtetés során önnek profitot termel. 

 

 Fontosabb szempontok a golyós orsós emelőknél: 

 

Élettartam

A KGT sorozatú golyórosós emelők élettartamát a terhelési körülmények nagyban befolyásolják, úgymint a terhelés típusa, nagysága, időtartama stb. Amenyiben renmdelkezik ezekel az adatokkat, akkor mi azokat a méretezéskor figyelembevesszük és meghatározzuk önnek a mozgató rendszer pontos élettartamát.  

 

Önzárás

A golyós orsós emelő nem önzáró!!! Önzárásról akkor beszélünk, ha az orsós emelő az emelendő terhet a saját hajtóművén keresztül képes önnállóan megtartani. Mivel a golyós orsó kialakítás ezt nem teszi lehetővé (ezzel szemben igen magas hatásfokkal rendelkezik) ezért nagyon fontos a mágenses fékes villanymotor vagy más egyéb rögzítő fék használata a súly vagy pozíció megtartásához. 

 

Szennyeződéssel szembeni védettség

A  golyós orsós emelők alaphelyzetben rendelkeznek egy szennyeződés eltávolító egységgel, mely az orsóra rárakodó nagyobb idegen anyagot eltávolítja a működés közben, de ez korántsen ad tökéletes védelmet a poros vagy kültéri területen lévő használathoz. Ilyen esetekre javasoljuk a porvédő gumi vagy spirálrugós lemezes orsó védők használatát.

 

Kifutás és elforgás elleni védelem

A golyos orsós rendszereknél nagyon fontos, hogy a golyós orsó nem futhat ki a hajtóműből, ezért mi mindig használjuk a kifutás elleni védelmet az S típusú forgó verziójú emelőkön.

 

Indítás / Megállítás

Javasoljuk az orsós emelőknél a felfutási és lefutási periódus használatát, mely nagyban kíméli és meghosszabítja a golyós orsó élettartamát, kiváltképpen a nagy menetemelkedésű típusoknál.

 

Működési hőmérséklet

A golyós orsós emelők működési tartománya a -20°C - +80°C -ig terjed és működési időtartamuk duplája a csavarorsó emelőkhöz képest.

 

Kenés

A golyós orsók rendlekeznek saját zsírzópontokkal, mely rendszerek folyamatos kenése szintén jelentősen meghosszabítja az orsó élettartamát. A referencia érték 1ml zsír / golyós orsó átmérő (cm) minden egyes 300 üzemóra elteltével. 

 
RocketTheme Joomla Templates