Hungarian (formal)English (United Kingdom)
PDF Nyomtatás E-mail

 

Napelem mozgatás

A napelemek és napkollektorok forgatásához és döntéséhez a ZIMM cég kifejlesztette a legmodernebb technológiáját a ZSA sorozatú mozgató rendszerét. Ez a megoldás képes a nap teljes horizont feletti mozgását lekövetni és ezáltal lehetőség nyílik egyben maximálisan kihasználni a napból érkező energiát.

 

A Zimm már számos országban szerzett komoly tapasztaltalatokat a napelem mozgatás területén. Ezeken a projekteken komplett napelem farmok telepítése valósult meg, hol több száz aktuátor került beépítésre. A sikereken felbuzdulva tette be termékprogramjában a napelem aktuátrokat, melyek így mostmár mindenki számára elérhetővé váltak.

A rendszer kifejlesztésekor a megbízhatóság és gondozásmentesség volt a fő szempont, hisz a nepelem rendszereknek általában 15 - 20 évre tervezik az élettartamukat, ezért különösen fontos, hogy az aktuátorokon olyan megoldásokat alkalmazzunk, mely hosszútávon is megfelelő működést biztosítanak a nap 24 órájában.

Tervezéskor felmerült egy újfajta kialakítású tartószerkezet is, mely még kompaktabbá teszi a komplett napelem elektromos mozgatását. Így született meg egy szabadlommal védett tartórendszer, melyre egyszerre mindkét napelem mozgató elektromos munkahenger együtt felszerelhető ezáltal is csökkentve a költségeket és a szekezet alkatrészeinek számát.

 

A Zimm napelem aktuátorok mozgatók több méreteben elérhetőek, melyekről az alább talál műszaki információt, amennyiben bővebben is érdekli a napelem forgató rendeszermegoldásink, úgy kérem töltse le a legújabb 2009/2010 Zimm katalógusunkat, mely végén részletesen bemutatja a napelem mozgató aktuátor sorozatot.

Komplett napelem mozgató katalógus letöltése

 

Terhelhetőség: 21kN , 32kN , 63kN                                                           

Lökethossz: 900mm (standard) max. 1200mm

Működési sebesség: 2 mm/sec

Működési hőmérséklet: - 20°C - +70°C

Tápfeszültség: 24VDC

Mechanikus végálláskapcsoló, motor hővédelem, jeladó

 

Napmozgás lekövetése

Azimut: 220°
Billentés: 85°

 

Opcionális megoldások:

- 230V - Egyfázisú villanymotor

- 230 / 400V - Háromfázisú villanymotor

 

Fontosabb tulajdonságai:

 

- Szabadon mozgó gömbfej

- Elforgás ellen védett nyomórúd

- Minden alkatrész korróziómentes

- Támkar felfogatási pontok

- Többfajta végálláskapcsoló megoldás

- Integrált hajtás

- Jeladó alapkiépítésben

 

 

 

A napelemes energiatermelési megoldások között többfajta is létezik, függően a működésük technológiájától, ezért a Zimm miden típusra kidolgozta a mozgatás rendszerét a még univerzálisabb felhasználás érdekében.

 

 

 

 


Hagyományos napelem mozgatás
Gyűjtőcsöves napelem mozgatás

koncentrált napelem rendszer forgatás

Vízszintes napelem kialakítás

 

 
RocketTheme Joomla Templates